perjantai 2. joulukuuta 2016

Bananabread padassa

Tätä voi kuvata vain yhdellä sanalla: ihanaa. Ihan täydellinen päätös aterialle, kahvikupposen kera. En ymmärrä, miten on mahdollista, että vielä vuosi sitten en voinut sietää kypsennettyä banaania. Sehän sopii lähes mihin vaan. No, suolaisiin ruokiin en ole (vielä) uskaltanut kokeilla.



Ainekset:
4 isoa banaania
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
150 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
200 g kermaviiliä
2 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
Pinnalle:
2 rkl fariinisokeria

Vuoraa noin 2 litran vetoinen pata kostealla leivinpaperilla.

Soseuta banaanit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.

Lisää ensin banaanisose, sitten kuivat aineet vuorotellen kermaviilin kanssa taikinaan. Kääntele lopuksi sekaan pähkinärouhe.

Kaada taikina pataan. Ripottele pinnalle fariinisokeria.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 1 tunti 15 minuuttia. Peitä kakku leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti