sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Makea joululimppu

Niin hyvä leipä, ettei tosikaan. Juuri oikeanlainen joululimppu. Pehmeä, makea ja rusinainen.



Ainekset:
5 dl piimää
50 g hiivaa
2 dl siirappia
1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl fenkolia
1 rkl suolaa
6 dl ruisjauhoja
8 dl vehnäjauhoja
100 g rusinoita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Sekoita joukkoon siirappi, mausteet ja ruisjauhot. Alusta vehnäjauhojen kanssa tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi rusinat. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota n. 45 minuuttia peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo taikinasta hieman jauhoja apuna käyttäen 2 pitkää tai pyöreää limppua. Anna leipien kohota vielä n. tunnin ajan liinalla peitettynä. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti