sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Ginigraavattu lohi

Olen aina jotenkin ajatellut, että lohen graavaaminen on vaikeaa ja vaivalloista. Eipä ollutkaan, kun siihen viimein ryhdyin. Ja tällä reseptillä ainakin tuli todella maukasta lohta.



Ainekset:
700 g lohifileetä
½ dl giniä
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
1 rkl katajanmarjoja
4 rosmariinin oksaa
Pinnalle:
½ dl karpaloita (pakaste)
tuoretta rosmariinia

Nypi lohesta ruodot ja leikkaa filee puoliksi. Nosta kalafilee folion ja voipaperin päälle, taita arkkien reunat ylöspäin ja valuta kalan päälle gini. Ripottele pinnalle suola, sokeri ja morttelissa hienonnetut katajanmarjat. Nosta kalan pinnalle myös rosmariinin oksat. Käännä lihapuolet vastakkain. Taittele kala paketiksi voipaperin ja folion avulla ja laita pieneen muovipussiin.

Anna graavautua painon alla 1-1 ½ vuorokautta jääkaapissa. Kääntele kalaa graavautumisen aikana.

Pyyhi kalan pinnalta irtoavat mausteet. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla karpaloilla ja tuoreella rosmariinilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti