torstai 22. joulukuuta 2016

Karviaisglögi

Sokeria tässä on aivan liian vähän. Täytyy lisätä sitten kun lämmittää glögin uudelleen. Muuten keskentekoisena maustettuna ihan glögin makuista, eli hyvää.



Ainekset:
1200 g punaisia karviaismarjoja
1 l vettä
250 g sokeria
25 g glögimaustetta

Kiehauta kattilassa karviaismarjat ja vesi. Survo marjoja esim. perunasurvimella niin, että niistä irtoaa mahdollisimman paljon mehua. Siivilöi mehu.

Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi. Liuota sokeri mehuun ja lisää glögimauste. Pullota ja anna maustua viileässä vuorokauden tai parin ajan.

Siivilöi glögi kattilaan. Kuumenna ja maista, lisää tarvittaessa vettä. Tarjoile rusinoiden ja mantelilastujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti