Aivan mahtava keitto. Olisi maistunut sellaisenaankin, mutta paistetut pekonit ja pähkinät olivat todellakin piste i:n päällä.
Ainekset:
500 g porkkanaa
250 g palsternakkaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl timjamia
½ dl oliiviöljyä
Lisäksi:
10 dl kasvislientä
2 dl kermaa
Pekoni-pähkinämuru:
170 g pekonia
1 ½ dl saksanpähkinää (rouhittuna)
2 rkl tuoreyrttiseosta (esim. persiljaa ja salviaa)
Kuori ja lohko kasvikset. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja oliiviöljyllä.
Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Siirrä paahdetut kasvikset korkeareunaiseen kattilaan. Kaada päälle osa kasvisliemestä. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää loput kasvisliemestä ja kerma. Kuumenna keittoa hetki.
Silppua pekoni hienoksi. Paista pekoni pannulla rapeaksi ja kauniin väriseksi. Lisää pekoniin pähkinät ja tuoreyrtit. Viimeistele kasvissosekeittoannokset pekoni-pähkinämurulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti