sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kurpitsapancakes

Pakastimesta löytyi (ja löytyy vieläkin) halloween –kurpitsan jäljiltä kurpitsasosetta. Tänään tein aamupalalle kurpitsapannareita. Mausteet olivat vuodenaikaan nähden sopivan jouluiset. Pannareista tuli ihanan kuohkeita. Päälle valutettu vaahterasiirappi antoi kivasti lisää makeutta.



Kurpitsasose:
½ myskikurpitsa (425 g)
¼ dl vettä
Taikina:
3 kananmunaa
2 dl maitoa
225 g kurpitsasosetta
½ dl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
¾ tl suolaa
½ tl pomeranssinkuorta
¼ tl neilikkaa
¼ tl inkivääriä
Paistamiseen:
2 rkl öljyä

Halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa. Pane kattilaan kurpitsakuutiot ja vesi. Kuumenna ja hauduta kannen alla n. 30 minuuttia, tai kunnes kurpitsat pehmenevät. Sekoita välillä ja loppuvaiheessa muusaa kurpitsapaloja kauhalla. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä sose.

Vatkaa munat, maito, kurpitsasose ja rasva keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle hiukan öljyä ja annostele taikinaa vajaat ½ dl pannunsyvennystä kohden, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa.

Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta 2-3 minuuttia, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet myös sisältä. Tarjoile esim. vaahterasiirapin ja pekaanipähkinöiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti