perjantai 16. joulukuuta 2016

Kasvisvokki

Ihan vastaavaa wokkia olen tehnyt monesti ennenkin. Ei ihan samaa, mutta hyvin lähelle. Tykkään näistä noin ylipäänsä, mutta tämä ei mitenkään erottunut monesta muusta samankaltaisesta.



Ainekset:
4 rkl (vaaleaa) soijaa
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl hunajaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 parsakaali
1 valkosipulinkynsi
2 paprikaa
3 porkkanaa
2 rkl seesamiöljyä
4 tl inkivääritahnaa
200 g herkkusieniä
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Sekoita kulhossa soija, chilikastike ja hunaja. Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan kylmää vettä ja lisää suurus kastikkeeseen.

Pilko parsakaali ja esikeitä palat kevyesti suolalla maustetussa vedessä, noin 2 minuuttia. Valuta hyvin. Kuori ja silppua valkosipuli. Suikaloi paprikat. Kuori ja suikaloi porkkanat.

Kuumenna öljy vokissa. Lisää ensin valkosipuli ja inkivääritahna, sitten parsakaali ja porkkana, vokkaa noin 2 minuuttia. Lisää herkkusienet ja paprika, vokkaa vielä 2-3 minuuttia.

Lisää maustekastike ja vokkaa vielä noin 2 minuuttia, kunnes kastike hiukan sakenee. Ripota päälle seesaminsiemeniä ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti