Ihan vastaavaa wokkia olen tehnyt monesti ennenkin. Ei ihan samaa, mutta hyvin lähelle. Tykkään näistä noin ylipäänsä, mutta tämä ei mitenkään erottunut monesta muusta samankaltaisesta.
Ainekset:
4 rkl (vaaleaa) soijaa
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl hunajaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 parsakaali
1 valkosipulinkynsi
2 paprikaa
3 porkkanaa
2 rkl seesamiöljyä
4 tl inkivääritahnaa
200 g herkkusieniä
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Sekoita kulhossa soija, chilikastike ja hunaja. Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan kylmää vettä ja lisää suurus kastikkeeseen.
Pilko parsakaali ja esikeitä palat kevyesti suolalla maustetussa vedessä, noin 2 minuuttia. Valuta hyvin. Kuori ja silppua valkosipuli. Suikaloi paprikat. Kuori ja suikaloi porkkanat.
Kuumenna öljy vokissa. Lisää ensin valkosipuli ja inkivääritahna, sitten parsakaali ja porkkana, vokkaa noin 2 minuuttia. Lisää herkkusienet ja paprika, vokkaa vielä 2-3 minuuttia.
Lisää maustekastike ja vokkaa vielä noin 2 minuuttia, kunnes kastike hiukan sakenee. Ripota päälle seesaminsiemeniä ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti