keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Ankkaa viinissä

Niinhän tässä taas kerran kävi, että ei mennyt ihan niin sanotusti kuin Strömsössä. Ensin en löytänyt kaupasta ankan rintafileitä (joita tässä siis piti käyttää). Sitten kun rupesin pilkkomaan koipireisipaloja, ei niistä tietenkään tullut siistejä siivuja vaan ihan repaleita. Ja kaiken lisäksi ne näyttivät pitkästä paistoajasta huolimatta vielä sen verran punertavilta, että päätin laittaa ne hetkeksi muhimaan kastikkeeseen. Eipä haitannut, ankka ja kastike olivat tosi maukkaita. En ollut ennen maistanut ankkaa, ja maku oli mielestäni hiukan maksamainen. Tätä täytyy kokeilla uudelleenkin, mutta jollain paremmalla lihan osalla.



Ainekset:
2 ankan koipireisipalaa
suolaa
pippuria
1 rkl voita
1 dl vasikanlientä
2 dl kuohukermaa
100 g viinirypälettä
½ dl makeaa viiniä

Mausta ankankoivet suolalla ja pippurilla ja paista miedolla lämmöllä voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes liha on sisältä hieman punertavaa. Sisälämpötilan tulee olla 67 astetta. Kääri fileet hetkeksi alumiinifolioon vetäytymään.

Halkaise viinirypäleet. Kaada rasva pois pannulta ja lisää pannulle vasikanliemi ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Lisää kerma ja viinirypäleet ja mausta suolalla ja pippurilla.

Poista lihoista luut ja nahat ja paloittele liha. Anna tarvittaessa hautua vielä hetken aikaa kastikkeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti