lauantai 17. joulukuuta 2016

Helmi-puuro

Muistan että lapsena en juurikaan tykännyt Helmi-puurosta. Perunasuurimot puurossa toivat mieleen kalan silmämunat. Ainakaan kolmeenkymmeneen vuoteen en ole tätä edes maistanut, ja nyt kun bongasin jonkun blogista ihanan puurokakkureseptin, päätin ostaa Helmi-suurimoita ja kokeilla kakun tekoa. Puuroakin jäi tästä annoksesta sopivasti maisteltavaksi. Ei ollut ollenkaan huonoa, vähän kuin kiinteämpää riisipuuroa.



Ainekset:
8 dl maitoa
2 dl Helmi-perunasuurimoita
¾ tl suolaa
1 rkl voita

Kiehauta maito. Jotta puuro onnistuisi, täytyy maidon ehdottomasti kiehua, kun siihen lisätään suurimot.

Ripottele suurimot kiehuvaan maitoon. Keitä hiljalleen sekoitellen 8 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna puuron hautua kannen alla vielä pari minuuttia. Mausta valmis puuro suolalla ja voilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti