keskiviikko 14. joulukuuta 2016

After Eight -mokkapalat

Mokkapalat ovat yksi suosikkileivonnaisistani (kenenpä ei). Uskomatonta, mutta nämä olivat ehkä vielä parempia kuin originaalit. After Eightit sinänsä ovat mielestäni ehkä vähän turhan väkeviä, mutta mokkapaloihin ne sulautuivat ihanasti.



Taikina:
200 g voita
3 ½ dl kahvijuomaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
20 kpl After Eight –suklaakonvehteja
Kuorrutus:
75 g voita
¾ dl kahvijuomaa
6 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Siivilöi kulhoon kuivat aineet. Sekoita joukkoon rasvaseos. Vatkaa kananmunien rakenne rikki erillisessä kulhossa ja lisää munat taikinaan.

Levitä puolet taikinasta leivinpaperoidulle uunipannulle. Nostele 20 After Eight –konvehtia taikinan päälle. Levitä päälle loppu taikina. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus kiehauttamalla kattilassa rasva ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.

Levitä kuorrutus jäähtyneelle taikinalevylle ja koristele haluamallasi tavalla. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa sitten paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti