perjantai 30. joulukuuta 2016

Munakoisopizzat

Aivan käsittämättömän hyvää. Munakoiso alkaa pikkuhiljaa nousta lempparivihanneksekseni. Vähän kypsennettynä se ei maistu hyvältä, mutta kunnolla uunissa tai padassa muhineena ja sopivilla lisukkeilla höystettynä se on kerrassaan mahtavaa.



Ainekset:
600 g munakoisoa
suolaa
½ dl öljyä paahtamiseen
100 g vihreää pestoa
250 g mozzarellaa
250 g kirsikkatomaatteja
½ nippua tuoretta basilikaa hienonnettuna
mustapippuria

Leikkaa munakoiso pituussuunnassa n. 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Sudi viipaleiden pintaan öljyä ja ripottele päälle suolaa.

Paahda viipaleita 250-asteisessa uunissa grillivastusten alla n. 10 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Nosta pelti pois uunista ja käännä viipaleet. Paahda vielä n. 5 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna viipaleiden jäähtyä hetki.

Viipaloi mozzarellat ja hienonna tuore basilika. Levitä pesto munakoisoviipaleiden päälle. Asettele peston päälle mozzarellaviipaleet, halkaistut kirsikkatomaatit ja hienonnettu basilika. Mausta mustapippurilla.

Jatka grillaamista n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti