Lokakuussa kun tein Ellen Svinhufvudin kakkua, jäi täytettä yli aika lailla. Laitoin ylijäämätäytteen pakastimeen ja se on kaihertanut mielessä siitä saakka. Tänään päätin tehdä unelmatortun, johon käytin tuon täytteenlopun. Hyvin toimi! Mutta miksi ihmeessä en ikinä onnistu käärimään kääretorttua niin, ettei se halkeaisi?
Pohja:
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Leivinpaperille:
1 ½ rkl erikoishienoa sokeria
Täyte:
0,6 dl vahvaa kahvia
0,4 dl Nutellaa
0,3 dl sokeria
0,4 dl kermaa
110 g huoneenlämpöistä voita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille heti uunista ottamisen jälkeen.
Sekoita täytteen kahvi, nutella ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kerma. Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon ja aloita vaahdottaminen. Lisää neste ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista usean minuutin ajan, kunnes täyte on tasaista ja ilmavaa.
Levitä täyte pohjalle ja kääri tasaiseksi rullaksi. Nosta rulla leivinpaperin sisällä jääkaappiin ja anna jähmettyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti