lauantai 3. joulukuuta 2016

Tomaattinen kanapata

Lähestulkoon nyhtökanaa tomaattisen mausteisessa kastikkeessa. Pata olisi saanut hautua uunissa hiukkasen kovemmallakin lämmöllä, mutta olin itse lähdössä pois kotoa ja jouduin jättämään padan uunista noston isännälle. Pelotti vähän, että kastike kiehuu kuiviin kun en ole sitä vahtimassa, joten alensin lämpöä ehkä vähän liikaakin. Mutta lopputulos oli ihanan pehmeä ja maukas.



Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
1 kg kananpojan paistileikkeitä
suolaa
mango curry-mausteseosta
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 punaista paprikaa
3 porkkanaa
1 parsakaali
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
800 g tomaattimurskaa
1 dl rusinoita
227 g ananasviipaleita mehussa
5 kevätsipulin vartta

Kuumenna öljy uuninkestävässä suuressa kasarissa. Ruskista kanat, mausta suolalla ja mango curry –mausteseoksella.

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle ja kuullota hetken aikaa. Kuori ja paloittele paprika ja porkkana ja lisää nekin pannulle. Irrota parsakaalin kukinnot ja kuutioi varsi. Lisää varrenpalat pannulle. Mausta seos kanelilla ja kardemummalla ja paista vielä hetki.

Lisää pannulle makea chilikastike, tomaattimurska, rusinat, ananaspalat mehuineen, parsakaalin kukinnot ja silputut kevätsipulin varret. Kiehauta. Siirrä pata 150-asteiseen uuniin ja anna hautua puoli tuntia. Laske lämpötila 125 asteeseen ja anna hautua vielä pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti