Marinointiliemineen päivineen ihan hyvää. Tosin en juurikaan maista eroa kaupasta valmiiksi jossain yrttiliemessä lilluvaan fetaan. Ei siis ehkä maksa vaivaa, vaikka tässä nyt ei kauhea vaiva ollutkaan.
Ainekset:
200 g fetaa
2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
merisuolaa
2 banaanisalottisipulia
5 säilöttyä pepperonia
1 ½ rkl pepperonien säilöntälientä
½ nippu korianteria
Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Viipaloi myös pepperonit ohuiksi siivuiksi. Silppua sekä korianterin lehdet että varret hienoksi.
Mittaa oliiviöljy, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu kannelliseen rasiaan. Mausta merisuolalla. Lisää joukkoon banaanisalottisipuli- ja pepperoniviipaleet sekä korianteri- ja valkosipulisilppu. Sekoita hyvin. Sekoita joukkoon chilien säilöntäliemi.
Leikkaa feta kuutioiksi. Sekoita fetakuutiot marinadiin ja ravistele astiaa, jotta marinadi peittää kuutiot. Peitä astia kannella ja anna marinoitua vähintään 3 tuntia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti