sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Valkea joulusalaatti

Balsamisiirappi teki salaatista ihanan makean. Muutenkin tämä salaatti oli maukas ja hyvä.



Ainekset:
200 g Kolatun Ruska –munajuustoa
½ kurkku
3 klementiiniä
1 ruukku viinisuolaheinää
1 roomansalaatti
½ dl pistaaseja (kuorittuna)
Vaalea balsamisiirappi:
½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
½ dl sokeria
½ dl rusinoita

Keitä ensin balsamisiirappi. Sekoita balsamiviinietikka, sokeri ja rusinat kattilassa. Kiehauta ja anna jäähtyä peitettynä. Säilytä jääkaapissa.

Viipaloi juusto. Halkaise ja suikaloi kurkku. Kuori ja viipaloi klementiinit. Kuori ja rouhi pistaasit.

Revi salaatti vadille. Ripottele päälle osa viinisuolaheinän lehdistä. Asettele päälle juusto-, kurkku- ja klementiiniviipaleet. Ripottele päälle loput viinisuolaheinän lehdet ja pistaasit.

Valuta siirappi salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti