maanantai 26. joulukuuta 2016

Vohvelitacot

Ihana tapaninpäivän kiireetön aamiainen. Vohveleita banaanilla ja porkkanajogurtilla aikuisille ja hillolla lapselle. Vohvelirauta on ostettu joskus 80-luvun puolivälissä. Sitä käytettiin alkuvuosina ahkerasti, mutta sitten se raukka on seissyt kaapin perukoilla varmaan 25 vuotta. Ihme ja kumma, se käynnistyi nikottelematta kun työnsin johdon seinään, ja paistoi vohvelit juuri niin kuin pitikin.



Ainekset:
100 g voita sulatettuna
2 tl sitruunankuoriraastetta
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ rkl tomusokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
3 kananmunaa
Täyte:
porkkanajogurttia
banaania
sitruunamehua
saksanpähkinöitä
Paistamiseen:
rypsiöljyä

Sekoita sitruunankuoriraaste ja kuivat aineet keskenään. Mittaa maito ja kivennäisvesi kaatonokalliseen kulhoon. Vatkaa kuivat aineet nesteen joukkoon. Lisää voisula ja sekoita.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti taikinaan. Jätä taikina turpoamaan 15 minuutiksi.

Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleiden joukkoon sitruunamehu, jotta viipaleet eivät tummu. Rouhi pähkinät kevyesti.

Kuumenna vohvelirauta. Voitele pinta kevyesti rypsiöljyllä. Paista vohvelit kullanruskeiksi ja rapeiksi. Taita lämmin vohveli keskeltä tacomaiseksi. Laita väliin banaania ja porkkanajogurttia sekä rouhittuja pähkinöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti