torstai 22. joulukuuta 2016

Mustikka-valkosuklaatryffelit

Piti ostaa mustikkajauhetta, mutta tryffeleiden valmistusta aloittaessani huomasin, että pussissa olikin kuivattuja mustikoita. Ei se mitään, käytettiin sitten niitä. Hyviähän näistä tuli joka tapauksessa. Kalevin mustikka-valkosuklaa on suursuosikkiani, ja tämä oli hyvin lähellä sitä. Kyllä näitä kelpaa laittaa joulupakettiin. Kuorrutusta vaan oli aivan liian vähän tähän määrään; puolet tryffeleistä jäi ilman kuorrutusta. Ne menevätkin sitten omaan käyttöön.



Ainekset:
150 g valkosuklaata
½ dl kuohukermaa
50 g voita
1 ½ rkl kuivattuja mustikoita tai 1 rkl mustikkajauhetta
Kuorrutus:
100 g valkosuklaata

Sulata paloiteltu valkosuklaa.

Kuumenna kerma pienessä kattilassa. Siirrä kattila sivuun, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää mustikkajauhe. Jäähdytä hetki, kunnes seos on suunnilleen saman lämpöistä kuin valkosuklaa.

Yhdistä valkosuklaa ja voi-kermaseos. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin 2 tunniksi.

Ota massasta lusikalla nokareita ja pyöritä pieniksi palloiksi. Jos massa tuntuu tarttuvan kiinni käsiin, sokeroi kätesi tomusokerilla. Nosta pallot jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.

Sulata kuorrutuksen suklaa ja sekoita tasaiseksi. Upota tryffelit suklaaseen ja nosta lautaselle. Anna kuorrutuksen kovettua jääkaapissa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti