keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Italialainen ciabatta

Ihan tavallisista jauhoista tein ja huippuleivän sain. Tämä ei olisi yhtään hävennyt parhaimpienkaan leipomo-ciabattojen seurassa. Kuori oli rapeaa ja sisus pehmeää.



Ainekset:
7 dl vehnäjauhoja (mielellään 00-jauhoja, esim. De Cecco)
1/3 tl kuivahiivaa
3 ½ dl kylmää vettä
1 ½ tl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 dl durumvehnäjauhoja

Sekoita jauhot ja hiiva kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon vesi ja suola. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Lisää vesi jauhoihin vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kun kaikki vesi on lisätty ja taikina alkaa pysyä koossa, vaivaa joukkoon öljyä. Vaivaa taikinaa käsin, hellin ottein n. 10 minuuttia. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä n. 2 tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pitkulaisiksi leiviksi. Jauhota pinnat hyvin. Nosta leivät omiin kannellisiin rasioihinsa (niin, etteivät ne kosketa toisiaan). Kohota jääkaapissa 12-24 tuntia.

Ota rasiat huoneenlämpöön ja nosta taikinat varovasti leivinpaperoidulle pellille. Käsittele leipiä mahdollisimman vähän ja hellävaroen. Siivilöi päälle hiukan jauhoja. Paista 275-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Älä peitä leipiä uunista oton jälkeen, niin pinta pysyy rapeana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti