perjantai 2. joulukuuta 2016

Pinaattilasagne

Todella maukas lasagne. Sinihomejuusto ei maistunut seassa ollenkaan häiritsevästi. Itse asiassa en huomannut sen makua ollenkaan. Varmaan se kuitenkin toi lasagneen oman makuvivahteensa, joten en jättäisi sitä poiskaan.



Ainekset:
300 g pakastepinaattia
1 nippu basilikaa
2 ½ dl kasvislientä
½ dl kermaa
100 g sinihomejuustoa
1 rkl oliiviöljyä
2 silputtua valkosipulinkynttä
1 silputtu, iso sipuli
800 g tomaattimurskaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
½ tl oreganoa
suolaa
mustapippuria
öljyä vuoan voiteluun
200 g lasagnelevyjä
40 g parmesaania

Sulata, valuta ja silppua pinaatti. Silppua kaksi kolmasosaa basilikanlehdistä. Kuumenna kasvisliemi ja kerma kasarissa. Murusta sekaan sinihomejuusto. Kuumenna sekoitellen, kunnes juusto on sulanut. Sekoita pinaatti kastikkeeseen ja nosta kasari liedeltä.

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää kasariin tomaattimurska. Sekoita joukkoon balsamiviinietikka, basilika ja oregano, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.

Öljyä lasagnevuoka. Levitä puolet pinaattikastikkeesta vuoan pohjalle, peitä lasagnelevyillä. Lisää puolet tomaattikastikkeesta ja kerros lasagnelevyjä. Lisää loppu pinaattikastike ja kerros lasagnelevyjä. Lisää loppu tomaattikastike ja raasta päälle parmesaani.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti