perjantai 16. joulukuuta 2016

Broileria cordon bleu

Cordon bleu –broilerista ja kalkkunasta olen aina tykännyt laitoskeittiöissä. Itse tehtynä tämä maistui vielä astetta paremmalta. Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan. Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin paistaa nämä pannulla runsaassa rasvassa kypsiksi, mutta itse vain ruskistin pinnalta pannulla ja laitoin uuniin kypsymään. En usko, että olisivat olleet parempia edes uppopaistettuina.



Ainekset:
6 kpl maustamattomia broilerinfileitä
6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
6 viipaletta juustoa
½ tl sormisuolaa
¼ tl valkopippuria
Paistamiseen:
2 rkl voita
Leivittämiseen:
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja

Tee paksuista maustamattomista broilerinfileistä perhosleikkeitä. Viillä fileet auki kuin leikkaisit ne kahdeksi ohueksi pihviksi, mutta älä leikkaa loppuun asti.

Nuiji leikkeet ohuiksi kelmun alla. Laita taskuihin leikkeenkokoiset kinkkuviipaleet ja juustosiivut, mausta suolalla ja pippurilla. Voitele pihvin reunat munalla ja taita tasku kiinni.

Kääntele leikkeet vehnäjauhoissa, vatkatussa munassa ja korppujauhoissa. Sulje tasku hammastikulla, ettei juusto valu pois paistaessa.

Paista leikkeet molemmin puolin voissa. Nosta leikkeet sitten uunivuoassa 200-asteiseen uuniin, kunnes kanat ovat kypsyneet (noin puoli tuntia, käännä leikkeet paistamisen puolivälissä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti