keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Afgaanipyörykät

Mitä syntyy, kun yhdistetään lihapullat ja falafel-pyörykät? No afgaanipyöryköitä tietysti. Ihan hyviä nämä olivat, mutta täytyy sanoa että mieluummin syön lihapullat lihapullina ja falafelin falafelinä.



Ainekset:
3 ½ dl kikherneitä
1 kg jauhelihaa
2 sipulia
1 ½ rkl paprikajauhetta
2 ½ tl kurkumaa
3 tl jauhettua korianteria
3 tl suolaa
1 tl kanelia
4 rkl kuivattua minttua
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 l kanalientä

Peitä kikherneet kiehuvalla vedellä ja anna liota yön yli.

Valuta kikherneet ja jauha ne tehosekoittimessa. Silppua sipuli. Yhdistä keskenään kaikki ainekset paitsi kanaliemi.

Kastele kädet ja pyörittele taikinasta tasaisia pyöryköitä.

Lämmitä kanaliemi kiehuvaksi isossa kattilassa ja laita pyörykät veteen yksi kerrallaan. Hauduta kypsäksi lempeällä lämmöllä, n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti