tiistai 28. maaliskuuta 2017

Avokadomunakas

Tämä toimitti tänään salaatin virkaa kebab-pizzan rinnalla. Pizza oli tosi hyvää, niin kuin yleensäkin, mutta kyllä avokadomunakas oli ehdottomasti päivän herkku. En ymmärrä, miten tästä tulikin niin hyvää. Ainekset ovat hyviä, mutta munakas oli kyllä vielä parempi kuin osiensa summa.



Ainekset:
4 kananmunaa
½ dl kermaa
suolaa
1 rkl voita paistamiseen
Täyte:
1 avokado
1 rkl sitruunamehua
1 dl cheddar-juustoa raastettuna
1 säilötty jalapeno
1 tomaatti
1 pieni punasipuli

Puolita avokado ja poista siemen. Viipaloi hedelmäliha. Ripottele viipaleiden pinnalle sitruunamehua, jotta viipaleet eivät tummu. Viipaloi jalapeno. Silppua tomaatti ja punasipuli.

Riko kananmunat kulhoon. Lisää kerma. Vatkaa munien rakenne rikki ja mausta suolalla. Sulata voi pannulla. Kaada munaseos pannuun ja sekoittele hiukan. Kun munakkaan pohja on hyytynyt, ripottele pinnalle juustoraaste, jalapeno- ja avokadoviipaleet. Nosta kansi päälle ja anna munakkaan hyytyä.

Munakkaan hyydyttyä lisää toiselle puolelle tomaatti- ja punasipulisilppu ja käännä lastalla munakas kaksin kerroin. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti