tiistai 14. maaliskuuta 2017

Turskaceviche sitruuna-limettimarinadissa

Turskanpalat marinoituivat tässä liemessä kerta kaikkiaan ihaniksi. Ja makea bataatti sopi taas kerran joukkoon kuin nenä päähän.



Ainekset:
400 g pakastettua turskafileetä
½ dl limettimehua
½ dl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
½ tl chilijauhetta
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
valkopippuria
1 bataatti
1 pussi jääsalaattia
1 punainen chili

Kuori punasipulit ja viipaloi toinen. Leikkaa sulatetut turskafileet pieniksi paloiksi.

Sekoita kulhossa limettimehu, sitruunamehu, oliiviöljy, chilijauhe, puristetut valkosipulinkynnet sekä ripaus suolaa ja pippuria. Kääntele kalapalat ja sipuliviipaleet mausteliemeen ja jätä marinoitumaan jääkaappiin yön yli.

Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä kuutiot kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Halkaise, huuhtele ja suikaloi chili. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille ja jaa kalapalat salaatinlehtien päälle. Leikkaa toinen sipuli renkaiksi. Koristele sipulirenkailla, chilisuikaleilla ja keitetyllä bataatilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti