lauantai 18. maaliskuuta 2017

Kylmäkohotetut patongit

Hyvää leipää, mutta ei patonkia. Ennemminkin kutsuisin tätä ciabattaksi. Millähän ihmeen ilveellä saisi tehtyä sellaisia ”oikeita” patonkeja – pyöreitä ja rapeita, sisältä pehmeitä?



Ainekset:
15 g hiivaa / 5 g kuivahiivaa
3 dl kylmää vettä
1 rkl rypsiöljyä
1 ½ tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta sekaan jauhot vähän kerrallaan. Alusta koneella n. 6 minuuttia. Älä lisää jauhoja, vaikka taikina tuntuisi tahmealta. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota jääkaapissa 6-8 tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele osat patongeiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta pötköt leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota peitettynä puoli tuntia.

Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Laita paistamisen ajaksi uunin pohjalle astia, jossa on 1 dl kuumaa vettä. Anna patonkien jäähtyä pellillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti