keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kurkku-minttu-jogurttikastike

Rusinat toivat kivan lisän tähän muuten niin kovin samanlaiseen kastikkeeseen kuin kaikki aiemmatkin tsatsikitkin. Ei siinä mitään, nämähän ovat tosi herkullisia. Mutta ei kai niiltä kovin suuria eroja voi odottaakaan, kun ainekset ovat suurin piirtein samoja.



Ainekset:
1 iso kurkku
2 tl kuivattua minttua
½ dl sultanarusinoita
4 dl maustamatonta jogurttia
sormisuolaa
mustapippuria
Pinnalle:
½ dl saksanpähkinöitä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta minttua

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Puserra raasteesta varovaisesti ylimääräinen neste pois siivilässä. Laita raaste kulhoon.

Sekoita joukkoon minttu, rusinat ja jogurtti. Mausta sormisuolalla ja pippurilla. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Rouhi saksanpähkinät karkeasti. Silppua mintunlehdet. Nosta kastikekulho jääkaapista. Pirskottele päälle oliiviöljy ja ripottele pinnalle saksanpähkinärouhe ja minttusilppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti