keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Fenkolikeitto

Tässä taas yksi ruokalaji, johon suhtauduin alun perin epäillen. Voikohan pelkästä fenkolista saada maistuvaa keittoa? Itse itselleni vastaten: no todellakin voi. Tämä oli tosi herkullista ja sopivan kermaista. Ainut ongelma oli, että annos oli aivan liian pieni. Riitti juuri ja juuri kahdelle hengelle alkupalana. Enemmänkin olisi saanut olla.



Ainekset:
200 g tuoretta fenkolia
1 rkl voita
6 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
suolaa
valkopippuria

Huuhdo fenkoli ja poista oksat. Paloittele ja suikaloi fenkoli.

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon fenkoli ja kuullota, kunnes fenkoli on jonkin verran pehmennyt, mutta ei vielä saanut väriä. Kaada joukkoon puolet kasvisliemi ja hauduta n. tunnin ajan, kunnes fenkoli on kypsää.

Soseuta sauvasekoittimella. Kaada sose kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti