perjantai 3. maaliskuuta 2017

Siirapissa haudutetut sipulit ja perunat

Onneksi olin kaukaa viisas ja keitin aiemmin viikolla tarvittavaan nähden tuplamäärän perunoita. Nämä perunat valmistuivatkin sitten nopeasti ja olivat oikein maukkaita. Vähän malttamattomana ruvettiin liian aikaisin syömään; perunat olisivat varmasti olleet vieläkin parempia kun olisivat saaneet ottaa itseensä vähän ruskeaa paistopintaa.



2 rkl voita
5 sipulia renkaina
2 rkl ruokosokerisiirappia
900 g keitettyjä perunoita
1 dl vettä
ripaus suolaa

Kuumenna voi pannulla ja paista sipuleita ensin kovalla lämmöllä hetki. Lisää ruokosokerisiirappi ja pudota lämpöä.

Kun sipulit ovat kauniin ruskeita, lisää joukkoon kuutioidut perunat ja vesi ja hauduta kannen alla, kunnes perunat ovat lämmenneet. Mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti