sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Lehtikaalikeitto krutongeilla

No joo. Ihan hyvä, mutta aika mitäänsanomaton keitto. Huomattavasti mieluummin keitän seuraavaksi kaalikeitoksi peruskaalisopan jauhelihalla.



Ainekset:
400 g lehtikaalia
1 punasipuli
2 porkkanaa
170 g pekonia
1 tl kuivattua salviaa
1 ½ l kanalientä
300 g vihreitä papuja (pakaste)
1 tl suolaa
Lisäksi:
4 viipaletta vaaleaa leipää
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
50 g parmesaaniraastetta

Suikaloi lehtikaali ja kuorittu sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat.

Silppua pekoni ja laita kattilaan. Paista keskilämmöllä sekoitellen n. 5 minuuttia. Lisää kasvikset ja kuivattu salvia. Kuullota 5 minuuttia. Kaada kanaliemi kattilaan ja anna keiton hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 20 minuuttia.

Leikkaa maalaisleipäviipaleet kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne öljyn kanssa leipäpalojen joukkoon. Paahda leipäpaloja 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Sekoita paahtamisen puolivälissä.

Lisää pavut keittoon. Nosta lieden lämpöä ja anna keiton kiehahtaa niin, että pavut juuri ja juuri kypsyvät. Maista ja mausta suolalla.

Jaa keitto lautasille. Ripottele pinnalle leipäpalat ja parmesaaniraaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti