perjantai 17. maaliskuuta 2017

Avokado-pottusalaatti ja minttu-avokadoöljy

Vielä alkuviikosta kaupassa oli saatavilla marokkolaisia uusia perunoita. Mietin silloin, pitäiskö ottaa niitä matkaan, mutta en sitten kuitenkaan viitsinyt kun ei ollut suunnitelmissa tehdä niistä mitään. No, yllätys yllätys, sitten kun keksin mitä niistä tekisin ja lähdin uudelleen kauppaan, niitä ei enää ollutkaan tarjolla. Mutta ei se menoa haitannut, käytin sitten ihan suomalaisia vanhoja perunoita. Ja salaatista tuli aivan ihanaa niidenkin kanssa. Tämä maistuu ihan keväälle.



Salaatti:
800 g (varhais)perunoita
pieni nippu tillinvarsia
400 g vihreää parsaa
3 kevätsipulin vartta
250 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku rucolaa
2 avokadoa
2 rkl sitruunamehua
Minttu-avokadoöljy:
¾ dl avokadoöljyä
¼ dl sitruunamehua
ripaus chilihiutaleita
½ dl tuoretta minttua

Pese perunat. Keitä perunat kypsiksi merisuolalla ja tillinvarsilla maustetussa vedessä. Leikkaa parsoista kuivat tyvet ja halutessasi kuori varret. Paloittele parsat muutamaan osaan. Keitä miedosti suolatussa vedessä 3–4 minuuttia. Leikkaa kevätsipulit vinottain viipaleiksi. Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele rucola.

Hienonna kastikkeen minttu ja yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Valuta perunat ja leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi. Siirrä perunaviipaleet laakeaan tarjoiluastiaan. Valuta puolet kastikkeesta päälle ja kääntele varovasti. Lisää parsat, sipulit, tomaatit ja rucola. Valuta loppu kastike salaatille.

Puolita avokadot ja poista siemenet. Paloittele hedelmäliha ja valele palat heti kauttaaltaan sitruunamehulla tummumisen estämiseksi. Nostele avokadopalat salaatin päälle. Tarjoa heti. Avokado ei kestä säilyttämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti