Olen viimeisen vuoden aikana syönyt aika paljon granolaa jogurtin kera, ihan kaupasta ostettuna. Nyt päätin kokeilla granolan tekemistä itse. Ja hyväähän tästä tuli. Kyllä tätä kelpaa sekoittaa illalla jogurtin joukkoon ja huomenna jälkkäriin.
Ainekset:
1 dl vettä
½ dl ruokosokeria
1 tl aniksensiemeniä
½ tl ruususuolaa
4 dl kaurahiutaleita
½ dl mantelijauhetta
1 rkl kookosöljyä
1 tl tummaa kaakaojauhetta
2 palaa taloussuklaata rouhittuna
1 ½ rkl kaakaonibsejä
½ dl kuivattuja karpaloita
Kiehauta vesi, sokeri, aniksensiemenet ja suola kattilassa. Lisää kaurahiutaleet ja mantelijauhe. Sekoita hyvin.
Levitä kostea seos leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 150-asteisessa uunissa välillä sekoitellen 30-45 minuuttia, kunnes hiutaleet ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä kulhoon.
Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Sekoita öljy tasaisesti granolan joukkoon. Lisää kaakaojauhe, suklaa ja nibsit. Sekoita hyvin. Lisää karpalot. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti