perjantai 10. maaliskuuta 2017

Hedelmäinen pilahvi

Ihanan makea ja sopivan mausteinen pilahvi sopi tosi hyvin suolaisen kebabin kanssa. Annos vaan oli kovin pieni, tästä söi 2,5 henkeä yhden aterian ja huomiselle jäi puolikas annos. Tätä siis täytyisi tehdä tuplat, jos meinaisi ottaa evästäkin.



Ainekset:
1 iso punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 ½ dl riisiä
1 tl inkivääritahnaa
kurkumaa
3 dl appelsiinimehua
1 ½ dl vettä
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 dl rusinoita
100 g pehmeitä taateleita
Pinnalle:
1 dl persiljaa hienonnettuna
60 g cashewpähkinöitä

Viipaloi kuorittu punasipuli puolirenkaiksi. Kiehauta renkaat paistokasarissa öljytilkassa. Lisää joukkoon riisi, inkivääritahna ja kurkuma. Kuullota riisiä, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.

Lisää appelsiinimehu ja vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla n. 15 minuuttia.

Lisää rusinat ja puolitetut taatelit. Hauduta vielä n. 5 minuuttia. Paahda pähkinät kevyesti pannulla. Ripottele pähkinät ja persilja pilahvin pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti