Mausteita tässä ei ollut juuri nimeksikään, mutta silti pata maistui tosi mausteiselle. Tämä kuuluu taas niihin ruokiin, joissa vähällä vaivalla ja vähän enemmällä ajalla saa todella herkullista sapuskaa. Tällä kertaa syötiin riisin kanssa, mutta sopisi ihan vaikka suomalaisittain keitettyjen perunoiden kanssa nautittavaksi.
Ainekset:
1,3 kg luutonta karitsanpaistia
1 ½ rkl voita
3 valkosipulinkynttä
200 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl suolaa
mustapippuria
6 dl vettä
1 ½ dl rusinoita
1 ½ dl mantelilastuja (paahdettuna)
lehtipersiljaa hienonnettuna
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Poista kalvot ja ylimääräinen rasva. Paloittele liha n. 1,5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Puolita aprikoosit.
Sulata rasva padassa ja ruskista lihapalat kauttaaltaan ruskeiksi. Lisää pataan valkosipulit, aprikoosit, tomaattipyree ja mausteet. Kaada pataan vettä niin paljon, että ainekset peittyvät. Hauduta pataa liedellä kannen alla n. 1 tunti, tai niin kauan että liha on sopivan mureaa. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa pataan rusinat. Ripottele paahdetut mantelilastut ja persilja valmiin padan pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti