perjantai 17. maaliskuuta 2017

Saksanpähkinä-tomaattileipä

Tomaatti tuo leipään jännän maun. Ja ilman hiivaa leipominen tekee leivästä erittäin murenevan. Maku on siis hyvä, mutta koostumus saisi olla leipämäisempi. Täytyykin kokeilla joskus tehdä perusleipätaikina käyttämällä nesteenä paseerattua tomaattia.



Ainekset:
150 g huoneenlämpöistä voita
4 kananmunaa
400 g paseerattua tomaattia
3 ½ dl saksanpähkinöitä
8 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa

Rouhi pähkinät karkeahkoksi rouheeksi. Siivilöi vehnäjauhot, ruokasooda ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita joukkoon pähkinärouhe ja suola.

Vatkaa voi pehmeäksi. Vatkaa joukkoon ensin munat yksitellen ja sitten paseerattu tomaatti. Kääntele joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina leivinpaperoituihin leipävuokiin ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa n. 1 tunti ja 10 minuuttia. Anna leipien jäähtyä hetki vuoissaan, kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti