keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Kinkku-ananaspizza

Pizza on pizza on pizza. Miksei näitä tule tehtyä useammin? Tämä lähti 5-vuotiaan toiveesta. Pizzan päälle voisi myös kätevästi työntää oikeastaan mitä vaan jämiä, samoin kuin munakkaaseenkin. Ja hapanimelä tomaattichutney toimitti ihan loistavasti tomaattikastikkeen virkaa.



Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 dl haaleaa vettä
½ dl öljyä
Täyte:
230 g hapanimelää tomaattichutneytä
400 g kinkkua
280 g ananasta
150 g juustoraastetta

Sekoita pohjataikinan kuivat ainekset keskenään. Lisää vesi ja öljy ja tarvittaessa vähän jauhoja. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta pohja kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle.

Kuutioi kinkku ja paloittele ananas. Levitä pohjalle ensin tomaattichutney ja sen päälle kinkku- ja ananaspalat. Kuorruta juustoraasteella.

Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti