keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Juustoinen kasvis-pastavuoka

Homejuustoa ei kannata murentaa ihan pieniksi paloiksi. Uunissa muhineet homejuustopalaset ovat ihania ylläreitä pastavuoan joukossa. Herkullinen, mehukas lisäke intialaiselle kebabille.



Ainekset:
500 g täysjyväpastaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 punainen paprika
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
½ tl suolaa
mustapippuria
800 g tomaattimurskaa
1 rkl provencen yrttimausteseosta
170 g sinihomejuustoa
75 g juustoraastetta

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsäksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne voissa korkeareunaisessa pannussa.

Poista paprikasta siemenkota. Paloittele paprika kuutioiksi (1 x 1 cm). Kuutioi myös kesäkurpitsa ja munakoiso. Lisää kasviskuutiot pannuun ja paista kunnes, munakoiso on pehmeää. Mausta suolalla, pippurilla ja kuivatuilla yrteillä. Lisää tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.

Kaada kypsä pasta ja tomaatti-kasviskastike voideltuun uunivuokaan. Murenna joukkoon sinihomejuusto. Sekoita kevyesti. Ripottele päälle juustoraaste.

Gratinoi 225-asteisen uunin yläosassa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti