Jääkaapissa lojui taas puolikas punakaali, jolle piti keksiä jotain käyttöä. Yleensä marinoidut kaalisalaatit ovat olleet tosi hyviä. Googlaamalla löysin tämän reseptin, johon tuli muitakin herkkujani: rusinoita ja omenaa. Salaatti oli jo ihan tuoreeltaan tosi hyvää, mutta levätköön nyt rauhassa huomiseen saakka, niin saa marinoitua kunnolla.
Ainekset:
600 g punakaalia
2 omenaa
2 dl rusinoita
Marinadi:
1 dl rypsiöljyä
½ dl valkoista balsamiviinietikkaa
1 ½ rkl hunajaa
1 tl kuivattua rosmariinia
½ tl suolaa
Sekoita kulhossa marinadin ainekset. Raasta punakaali ja omena raastinraudan karkeimmalla terällä.
Sekoita marinadiin raasteet ja rusinat. Anna salaatin mehevöityä ennen tarjoilua, mieluiten yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti