sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Pihlajanmarjapiilot

Viimesyksyistä pihlajanmarjahyytelöä on vielä aika paljon jäljellä. Tähän reseptiin olisi oikeasti kuulunut vadelmahillo, mutta päätinkin käyttää hillona pihlajanmarjahyytelöä. Se sopikin loistavasti makeaan murotaikinaan. Näitä nopeita, helppoja ja hyviä leivonnaisia voisi tehdä kyllä ihan millä hillolla hyvänsä.



Ainekset:
125 g kylmää voita
1 tl sitruunankuoriraastetta
100 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
40 g maissijauhoja
1 tl vaniljasokeria
40 g tomusokeria
½ tl leivinjauhetta
3 rkl kylmää vettä
250 g pihlajanmarjahyytelöä
15 g mantelilastuja
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria

Kuutioi voi. Sekoita hyytelöä, mantelilastuja ja pinnalle tulevaa tomusokeria lukuun ottamatta kaikki ainekset yleiskoneessa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa liikaa.

Vuoraa 12 muffinssipellin koloa paperisilla muffinssivuoilla. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muovaa siitä tanko. Jaa tanko 12 osaan ja muotoile jokaisesta palasta pallo. Muotoile palloista muffinssivuokien kokoiset kupit ja jaa kupit muffinssivuokiin. Lusikoi koloihin pihlajanmarjahyytelöä. Ripottele leivonnaisten pinnalle mantelilastuja.

Paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti