perjantai 3. maaliskuuta 2017

Jauheliha-kantarellipihvit

Kerma teki pihveistä ihanan pehmeitä. Ja kantarellit antoivat mukavaa makua. Selvästi parempia kuin perusjauhelihapihvit, vaikkei niissäkään mitään vikaa ole.



Ainekset:
2 rkl voita
1 sipuli silppuna
300 g kantarelleja paloiteltuna
1 rkl ruokosokerisiirappia
2 palaa vaaleaa leipää
2 dl kermaa
500 g jauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
mustapippuria
2 kananmunaa

Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon kantarellit ja ruokosokerisiirappi. Kääntele, kunnes sienet ovat pehmenneet ja neste on haihtunut. Jäähdytä.

Revi leipä kappaleiksi ja riko se kulhoon yhdessä kerman kanssa. Anna seoksen turvota viitisen minuuttia.

Sekoita joukkoon jauheliha, suola, paprikajauhe, mustapippuri ja kananmunat. Lisää vielä paistettu sipuli-sieniseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile pieniksi pihveiksi. Paista 200-asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä n. 20 minuuttia (tai kiertoilmalla 175 asteessa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti