keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Aprikooseilla ja pistaaseilla täytetty porsaan ulkofilee

Ihanaa, suolaista ja vähän makeaa. Sopii loistavasti perunamuusin kanssa. Ainut ongelma tuli eteen fileen käärimisen ja sitomisen kanssa; täytteet eivät meinanneet millään pysyä fileerullan sisällä.



Ainekset:
1 ½ kg porsaan ulkofileetä
170 g pekonia
1 dl kuorittuja pistaaseja
12 kuivattua aprikoosia
suolaa
mustapippuria
1 rkl öljyä paistamiseen

Ota ulkofilee huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta. Leikkaa ulkofileen keskelle viilto miltei loppuun asti. Avaa filee kuin kirja ja nuiji kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä pekonit tasaisesti fileen päälle. Lisää aprikoosit toiseen reunaan. Rouhi pistaaseja hiukan veitsellä ja ripottele fileelle. Kääri filee rullalle siitä reunasta alkaen, jossa aprikoosit ovat. Sido fileerulla tiukasti paistinarulla.

Kuumenna öljy pannussa ja ruskista ulkofileen pinta huolellisesti. Nosta rulla uunivuokaan ja kiinnitä paistomittari. Paista 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Kääri rulla folioon ja anna levätä puolisen tuntia. Irrota narut ja viipaloi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti