Ainekset:
4 isoa munakoisoa
½ punainen paprika
½ vihreä paprika
4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
½ dl sitruunamehua
sormisuolaa
mustapippuria
1 pieni nippu lehtipersiljaa
Kuutioi paprikat ja kuori valkosipulinkynnet. Silppua persilja.
Paista munakoisoja 250-asteisen uunin grillivastusten alla (tai grillissä), kunnes niiden pinta kupruilee ja mustuu ja malto tuntuu läpikotaisin pehmeältä. Anna pinnan hiiltyä aivan mustaksi ja kovaksi. Anna munakoisojen jäähtyä niin haaleiksi, että voit käsitellä niitä.
Kaavi malto ruokalusikalla kuoresta. Valuta pois ylimääräinen neste ja leikkaa malto pienehköiksi paloiksi. Laita palat kulhoon ja sekoita joukkoon paprikakuutiot.
Kaada oliiviöljy pieneen kulhoon. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sitruunamehu. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin, jotta kastikkeesta tulee tasaista. Kaada kastike munakoisopalojen päälle, lisää persiljasilppua ja sekoita vielä kerran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti