lauantai 18. maaliskuuta 2017

Italialainen kinkku-papusoppa

Pastan ja papujen sakeuttama soppa oli juuri sopivan mausteinen, ihanan kasvispitoinen ja kinkkusattumiakin oli seassa sopivasti. Parannettu versio kaupan italianpatapussista.



2 tölkkiä valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
100 g paseerattua tomaattia
2 l lihalientä
700 g kinkkua
3 porkkanaa
1 parsakaali
200 g vihreitä papuja
¾ dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 makeaa suippopaprikaa
1 tl chilirouhetta
200 g pastaa
2 tl suolaa
mustapippuria

Kuori ja viipaloi porkkanat. Pilko parsakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi kinkku.

Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Lisää porkkanaviipaleet ja parsakaalin varrenpalat ja anna kiehua parikymmentä minuuttia.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota paprika, sipuli ja valkosipuli öljyssä. Kippaa paprika-sipuliseos pataan. Lisää pannulle kinkku ja chilirouhe ja paista pari minuuttia. Kaada seos kattilaan ja lisää joukkoon myös parsakaalin kukinnot, vihreät pavut, valkoiset pavut tomaattikastikkeineen, paseerattu tomaatti ja pasta. Kiehauta ja anna hautua, kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti