lauantai 4. maaliskuuta 2017

Avokadoa ja savusilakkahöystöä

Tämäpä mukava yhdistelmä. Avokadon kanssa sopii loistavasti suolainen savukalahöystö. Aika tuhtia tavaraahan tämä on, joten olisi mennyt ruokana ihan sellaisenaankin. Toimi kuitenkin myös salaatin ominaisuudessa.



Ainekset:
3 savusilakkaa
4 kovaksi keitettyä munaa
1 rkl maitoa
½ tl suolaa
¼ tl sokeria
½ tl chilijauhetta
1 rkl limettimehua
3 rkl oliiviöljyä
4 avokadoa

Perkaa savusilakat ja soseuta ne haarukalla. Kuori munat, erottele valkuaiset keltuaisista ja hienonna valkuaiset.

Soseuta keltuaiset ja sekoita joukkoon maito, suola, sokeri, chilijauhe sekä limettimehu. Lisää öljy vähän kerrallaan. Lisää joukkoon myös savusilakat ja munanvalkuaiset.

Halkaise avokadot juuri ennen tarjoilua ja poista kivet. Pane puolikkaille reilu lusikallinen savusilakkahöystöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti