Tämäkin oli ehkä pieni pettymys, samasta syystä kuin
raparperikääretorttukin. Salaatti oli minun makuuni hiukan liian hapan.
Raparpereihin olisi voinut laittaa makeutusta vähän runsaammalla kädellä.
Uuniraparperit:
4 raparperinvartta (300 g)
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Salaatti:
1 l vuonankaalia
300 g mansikoita
1 kurkku
½ dl pinjansiemeniä
200 g herneitä
100 g fetajuustoa
mustapippuria
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Huuhdo ja paloittele
raparperinvarret. Laita ne uunivuokaan ja valuta päälle hunajaa ja oliiviöljyä.
Ripottele raparpereille myös suolaa. Kypsennä uunin keskitasolla n. 10
minuuttia.
Huuhdo ja valuta vuonankaali. Paloittele mansikat. Kuori
kurkku ja leikkaa se viipaleiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla
pannulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti