sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Alkukesän raparperisalaatti

Tämäkin oli ehkä pieni pettymys, samasta syystä kuin raparperikääretorttukin. Salaatti oli minun makuuni hiukan liian hapan. Raparpereihin olisi voinut laittaa makeutusta vähän runsaammalla kädellä.



Uuniraparperit:
4 raparperinvartta (300 g)
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Salaatti:
1 l vuonankaalia
300 g mansikoita
1 kurkku
½ dl pinjansiemeniä
200 g herneitä
100 g fetajuustoa
mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Huuhdo ja paloittele raparperinvarret. Laita ne uunivuokaan ja valuta päälle hunajaa ja oliiviöljyä. Ripottele raparpereille myös suolaa. Kypsennä uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Huuhdo ja valuta vuonankaali. Paloittele mansikat. Kuori kurkku ja leikkaa se viipaleiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla.

Kokoa salaatti laittamalla vadille vuonankaalia, mansikka- ja kurkkuviipaleita ja herneitä. Ripottele päälle raparperiä ja pinjansiemeniä ja murenna feta. Viimeistele salaatti raparperin paistoliemellä ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti