sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Pekoni-kesäkurpitsapiirakka

Taas piti saada tehtyä jämäruoista jotain hyvää. Piirakassa maistuu oikeastaan mikä vaan, ja yhdistelmänä suolainen pekoni ja laimea kesäkurpitsa kuulostavat hyviltä.

Lisähuomautus piirakan maistamisen jälkeen: pekonihillo pohjan päällä oli erinomaista. Kesäkurpitsa pinnalla oli myöskin hyvää, mutta grillistä tullut hienoinen savun maku ei oikeastaan sopinut piirakkaan. Tätä piirakkaa voisi jatkojalostaa niin, että pekonihillon päälle laittaisi tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita ja juustoista munamaitoa.



Pohja:
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
300 g pekonihilloa
300 g grillattuja ricotta-minttukesäkurpitsoita
Munamaito:
1 kananmuna
1,5 dl maitoa
suolaa
pippuria

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Paista pohjaa uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Levitä pekonihillo esipaistetun pohjan päälle ja nostele kesäkurpitsat pekonin päälle.

Kaada vielä sekaan munamaito ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti