Taas piti saada tehtyä jämäruoista jotain hyvää. Piirakassa
maistuu oikeastaan mikä vaan, ja yhdistelmänä suolainen pekoni ja laimea
kesäkurpitsa kuulostavat hyviltä.
Lisähuomautus piirakan maistamisen jälkeen: pekonihillo pohjan päällä oli erinomaista. Kesäkurpitsa pinnalla oli myöskin hyvää, mutta grillistä tullut hienoinen savun maku ei oikeastaan sopinut piirakkaan. Tätä piirakkaa voisi jatkojalostaa niin, että pekonihillon päälle laittaisi tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita ja juustoista munamaitoa.
Lisähuomautus piirakan maistamisen jälkeen: pekonihillo pohjan päällä oli erinomaista. Kesäkurpitsa pinnalla oli myöskin hyvää, mutta grillistä tullut hienoinen savun maku ei oikeastaan sopinut piirakkaan. Tätä piirakkaa voisi jatkojalostaa niin, että pekonihillon päälle laittaisi tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita ja juustoista munamaitoa.
Pohja:
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
300 g pekonihilloa
300 g grillattuja ricotta-minttukesäkurpitsoita
Munamaito:
1 kananmuna
1,5 dl maitoa
suolaa
pippuria
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja
sekoita nopeasti tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Paista pohjaa uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Levitä pekonihillo
esipaistetun pohjan päälle ja nostele kesäkurpitsat pekonin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti