lauantai 11. kesäkuuta 2016

Banaanimunkit

Suhtauduin ajatukseen banaanista munkkitaikinassa hyvin epäluuloisesti, sillä kypsennetty banaani ei koskaan ole kuulunut suosikkeihini. Päätin kuitenkin kokeilla. Ja kyllä kannatti! Munkit olivat kerta kaikkiaan herkullisia. Banaani teki taikinaan kivan hedelmäisen vivahteen. Kookosöljyä kokeilin munkkien paistamiseen, kun sitä on suositeltu monessa paikassa. En huomannut juurikaan eroa rypsiöljyssä paistamiseen. Suurin ero oli kotiin leviävässä rasvankäryssä; kookosöljyllä paistaessa haju ei ollut niin voimakas ja joka paikkaan tarttuva kuin rypsiöljyllä paistaessa.



Ainekset:
2,5 dl soseutettua banaania (n. 2 kypsää banaania)
1 kananmuna
0,5 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
¼ tl suolaa
4,75 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Leipomiseen:
1 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
kookosöljyä
Päälle:
erikoishienoa sokeria

Kuori banaanit. Soseuta banaanit esim. haarukalla. Laita sose kulhoon. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää kardemumma, vaniljasokeri, sokeri ja suola. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti taikinaksi.

Kuumenna öljy kattilassa 175-180 –asteiseksi. Taikina on löysää, joten leipominen on hieman haastavaa. Näin se onnistuu parhaiten: ota taikinasta lusikalla noin golfpallon kokoisia paloja ja pudota palat lautaselle, jossa on jauhoja. Pyöräytä jauhoissa ja muotoile käsin palloiksi. Laske lusikan avulla öljyyn paistumaan. Kypsennä muutama munkki kerrallaan.

Nosta ruskeaksi kypsyneet munkit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle. Anna jäähtyä, pyörittele sitten erikoishienossa sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti