Suhtauduin ajatukseen banaanista munkkitaikinassa hyvin
epäluuloisesti, sillä kypsennetty banaani ei koskaan ole kuulunut
suosikkeihini. Päätin kuitenkin kokeilla. Ja kyllä kannatti! Munkit olivat
kerta kaikkiaan herkullisia. Banaani teki taikinaan kivan hedelmäisen
vivahteen. Kookosöljyä kokeilin munkkien paistamiseen, kun sitä on suositeltu monessa paikassa. En huomannut juurikaan eroa rypsiöljyssä paistamiseen. Suurin ero oli kotiin leviävässä rasvankäryssä; kookosöljyllä paistaessa haju ei ollut niin voimakas ja joka paikkaan tarttuva kuin rypsiöljyllä paistaessa.
Ainekset:
2,5 dl soseutettua banaania (n. 2 kypsää banaania)
1 kananmuna
0,5 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
¼ tl suolaa
4,75 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Leipomiseen:
1 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
kookosöljyä
Päälle:
erikoishienoa sokeria
Kuori banaanit. Soseuta banaanit esim. haarukalla. Laita
sose kulhoon. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää kardemumma, vaniljasokeri,
sokeri ja suola. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos
muiden aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Kuumenna öljy kattilassa 175-180 –asteiseksi. Taikina on
löysää, joten leipominen on hieman haastavaa. Näin se onnistuu parhaiten: ota
taikinasta lusikalla noin golfpallon kokoisia paloja ja pudota palat
lautaselle, jossa on jauhoja. Pyöräytä jauhoissa ja muotoile käsin palloiksi.
Laske lusikan avulla öljyyn paistumaan. Kypsennä muutama munkki kerrallaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti