tiistai 21. kesäkuuta 2016

Mansikka-toscakakku

Uusimman Maku-lehden ilmestyttyä päätin heti kokeilla tätä ihanan kuuloista mansikka-toscakakkua. Tuoksu on mahtava, mutta ihan vielä ei olla päästy maistamaan.



Taikina:
200 g voita (pehmeää)
2 ½ dl sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
200 g kermaviiliä / turkkilaista jogurttia / tms
4 dl tuoreita mansikoita pieninä paloina (280 g)
Toscakuorrutus:
100 g voita
1 dl ruokokidesokeria
2 rkl kuohukermaa
100 g mantelilastuja

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa.

Levitä puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan (20*30 cm). Ripottele päälle mansikanpalat. Levitä loppu taikina mansikoiden päälle. Tasoita pinta.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30-35 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.

Mittaa kuorrutuksen ainekset pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen 5-10 minuuttia, kunnes kuorrutus sakenee. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti