sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Raparperikääretorttu

Ei missään nimessä huono. Mutta itse tykkään ehkä vähän makeammista leivonnaisista. Kermatäytteestä voisi jättää sitruunamehun pois ja vaikka korvata osan kermavaahdosta vaniljatuorejuustolla. Tai sekoittaa kermavaahdon joukkoon sulatettua valkosuklaata.



Pohja:
5 dl raparperiä n. 340 g
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
2 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

Kuori raparperin varret ja pilko ne n. 0,5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana. Lisää raparperikuutiot vaahtoon ja sekoita nopeasti.

Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Ripottele sokeria valmiin pohjan päälle ja kumoa pohja toiselle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan päälle. Näin pohja ei kuivu jäähtyessään.

Valmista täyte vatkaamalla kerma. Mausta kermavaahto sitruunamehulla, sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle. Älä levitä täytettä takareunaan asti, sillä se tulee yli kääriessä.

Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa leivinpaperin sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti