Ei missään nimessä huono. Mutta itse tykkään ehkä vähän
makeammista leivonnaisista. Kermatäytteestä voisi jättää sitruunamehun pois ja
vaikka korvata osan kermavaahdosta vaniljatuorejuustolla. Tai sekoittaa
kermavaahdon joukkoon sulatettua valkosuklaata.
Pohja:
5 dl raparperiä n. 340 g
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
2 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
Kuori raparperin varret ja pilko ne n. 0,5 cm:n kokoisiksi
kuutioiksi.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne
muna-sokerivaahtoon. Sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana. Lisää
raparperikuutiot vaahtoon ja sekoita nopeasti.
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.
Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
Ripottele sokeria valmiin pohjan päälle ja kumoa pohja
toiselle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan
päälle. Näin pohja ei kuivu jäähtyessään.
Valmista täyte vatkaamalla kerma. Mausta kermavaahto
sitruunamehulla, sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä täyte jäähtyneen
torttupohjan päälle. Älä levitä täytettä takareunaan asti, sillä se tulee yli
kääriessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti