Loma-aamupalaksi sopivaa herkkua. Maustekurkkua voisi
laittaa jopa hieman vähemmän, se on muuten turhan hallitseva maku.
Ainekset:
170 g pekonia
100 g voita
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
50 g maustekurkkuviipaleita
3 dl 3 viljan sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¾ dl (30 g) juustoraastetta
Lisäksi:
200 g aurinkokuivattu tomaatti –tuorejuustoa
Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Pane
pelti kylmään uuniin ja säädä lämpötila 225 asteeseen. Paista n. 20 minuuttia,
riippuen uunin lämpenemisnopeudesta. Nosta rapeat pekonit hetkeksi
talouspaperin päälle valumaan. Hienonna pekonit.
Sulata rasva ja lisää joukkoon kananmunat, kermaviili ja
hienonnetut maustekurkkuviipaleet. Lisää juustoraaste ja puolet pekonimurusta.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan varovasti
sekoittaen.
Jaa taikina muffinssivuokiin tai voidellulle
muffinssipellille. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 225 asteessa 12-15
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti