torstai 30. kesäkuuta 2016

Pekonimuffinssit

Loma-aamupalaksi sopivaa herkkua. Maustekurkkua voisi laittaa jopa hieman vähemmän, se on muuten turhan hallitseva maku.



Ainekset:
170 g pekonia
100 g voita
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
50 g maustekurkkuviipaleita
3 dl 3 viljan sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¾ dl (30 g) juustoraastetta
Lisäksi:
200 g aurinkokuivattu tomaatti –tuorejuustoa

Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Pane pelti kylmään uuniin ja säädä lämpötila 225 asteeseen. Paista n. 20 minuuttia, riippuen uunin lämpenemisnopeudesta. Nosta rapeat pekonit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan. Hienonna pekonit.

Sulata rasva ja lisää joukkoon kananmunat, kermaviili ja hienonnetut maustekurkkuviipaleet. Lisää juustoraaste ja puolet pekonimurusta. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan varovasti sekoittaen.

Jaa taikina muffinssivuokiin tai voidellulle muffinssipellille. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Kuorruta hieman jäähtyneet muffinssit tuorejuustolla (notkista tarvittaessa tilkalla maitoa). Ripottele pinnalle loput pekonimurut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti