Aivan ihana, ei liian makea täytekakku. Ja kerrankin
onnistuin saamaan kakusta jopa ihan kivan näköisen.
Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kookoshiutaleita
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
1 rkl voita
2 rkl kookoshiutaleita
Täyte:
250 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
300 g mustikoita
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunankuoriraastetta
Kostutus:
2 rkl sitruunamehua
½ dl vettä
Kinuski:
2 dl kermaa
1 ½ dl fariinisokeria
1 rkl voita
Koristeluun:
3 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g mustikoita
Voitele n. 2 ½ litran vetoinen kakkuvuoka ja leivitä se
kookoshiutaleilla.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi
vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon.
Sekoita nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista
175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna
jäähtyä.
Valmista täyte. Sekoita rahka, ranskankerma, mustikat,
sokerit ja sitruunankuoriraaste keskenään.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja nosta alin kerros
tarjoiluvadille. Suojaa vadin reunat leivinpaperisuikaleilla. Levitä
pohjalevylle puolet kostutuksesta ja puolet mustikkatäytteestä. Nosta päälle
toinen levy, kostuta ja täytä. Pane päälle kansilevy, peitä kevyesti kelmulla
ja nosta päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna kakun vetäytyä
jääkaapissa pari tuntia.
Valmista kinuskikuorrutus. Kuumenna kerma ja fariinisokeri
laakeassa kattilassa kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n.
15 minuuttia. Tee kinuskikoe: tiputa pieni määrä kinuskia kakun päälle. Jos
kinuski ei imeydy kakkuun, se on valmista.
Lisää joukkoon voinokare. Kaada kinuski kuumana hitaasti
kakun päälle ja levitä veitsellä tasaiseksi. Kinuski saa valua myös reunoille.
Anna jäähtyä ja siirrä kakku jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti