perjantai 24. kesäkuuta 2016

Grillatut ricotta-minttukesäkurpitsat

Vähän pliisua. Grillistä tuli kesäkurpitsoihin kiva savun maku.



Ainekset:
3-4 pientä kesäkurpitsaa
2 rkl rypsiöljyä
½ tl merisuolahiutaleita
ripaus mustapippuria
yhden sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 tl ruokokidesokeria
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl silputtua tuoretta minttua
250 g ricottaa
½ dl rouhittuja pistaaseja

Huuhtele kesäkurpitsat ja poista niistä kannat. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet ohuelti rypsiöljyllä ja grillaa ne kauniin värisiksi kummaltakin puolelta grillissä tai parilapannussa.

Nosta grillatut kesäkurpitsaviipaleet laakealle vadille ja mausta ne heti suolalla, pippurilla, sitruunankuorella, sitruunamehulla, sokerilla sekä öljyllä. Anna maustua huoneenlämmössä n. 15-30 minuuttia. Lisää lopuksi päälle tuoretta minttua, ricottanokareita ja rouhittuja pistaaseja.

Halutessasi voit valmistaa kesäkurpitsat hyvissä ajoin jääkaappiin maustumaan, jolloin ne imevät itseensä reilusti makua. Lisää ricotta, minttu ja pistaasit juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti