Vähän pliisua. Grillistä tuli kesäkurpitsoihin kiva savun maku.
Ainekset:
3-4 pientä kesäkurpitsaa
2 rkl rypsiöljyä
½ tl merisuolahiutaleita
ripaus mustapippuria
yhden sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 tl ruokokidesokeria
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl silputtua tuoretta minttua
250 g ricottaa
½ dl rouhittuja pistaaseja
Huuhtele kesäkurpitsat ja poista niistä kannat. Leikkaa
kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet ohuelti
rypsiöljyllä ja grillaa ne kauniin värisiksi kummaltakin puolelta grillissä tai
parilapannussa.
Nosta grillatut kesäkurpitsaviipaleet laakealle vadille ja
mausta ne heti suolalla, pippurilla, sitruunankuorella, sitruunamehulla,
sokerilla sekä öljyllä. Anna maustua huoneenlämmössä n. 15-30 minuuttia. Lisää
lopuksi päälle tuoretta minttua, ricottanokareita ja rouhittuja pistaaseja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti